tiistai 15. maaliskuuta 2016

Vastavalkea Tilannehuone kirjotuksia 21.1-31.1.2016

Suomea syytetään hyvinvointivaltion alas ajamisesta ja leikkauspolitiikasta, tosiasiassa julkinen rahankäyttö on kasvanut 40% finanssikriisiä edeltävästä ajasta. Toki osa tästä johtuu työttömyyden kasvusta, mutta luvussa ei ole vielä maahantulon kasvaneita kustannuksia.
Eli jos jotain ei ole leikattu niin se on julkinen sektori ja tulonsiirrot, kaikilta muilta on otettu olan takaa 40% nousseen kustannuksen rahoittamiseksi ja lisäksi on otettu velkaa.
"Suomen julkiset menot o
Näytä lisää
Talouskeskustelussa alkaa ilmetä samoja ääri-ilmiöitä kuin maahanmuutossa. Julkisuuteen syötetään väitteitä, jotka eivät pidä paikkaansa, mutta…
TALOUDENTULKKI.COM
Tykkää
Kommentoi
Davoksessa vieraili myös meidän kerma. Varmaan moni mietti mikä on tuo tapamminen. Tässä Vice News:in toimittaja selvittää asiaa.
Every year since 1971 the world's elite have gathered in Davos, Switzerland, for the World Economic Forum's annual meeting. What started as a small…
YOUTUBE.COM
Tykkää
Kommentoi

Tilannehuonekkin on täynnä näitä "Tolkun ihmisiä" me ollaan osattu keskustella mielestäni tästäkin vaikeasta asiasta nyt hyvin. Kiitos ylläpidolle, luulisin että suomen paras keskustelupaikka.
Kuulkaa, nyt tuli vastaan juttu, joka ehdottomasti pitää lukea. Se on Jyri Paretskoin kirjoitus ”Tolkun ihmiset” Iisalmen Sanomista. Kun lehti ei varmaan ihan kaikille vielä tule, niin liitän jutun tähän.
Ja vastataan Jyrille, että me myönnämme, olemme tolkun ihmisiä! SN
Väitetään, että maahanmuuttokysymykset jakavat kansamme kahtia. Se on vale. Ääripäiden välissä on valtava enemmistö, tolkun ihmiset. Tolkun ihminen ei kiistä maahanmuuton aiheuttamia ongelmia eikä hekumoi ajatuksella, että…
IISALMENSANOMAT.FI
Tykkää
Kommentoi
Hyvin havainnolistava time-lapse video euroopan muutoksista viimeisen tuhannen vuoden aikana.
This time-lapse video has never been more relevant. As the eyes of the world are…
VIRALFOREST.COM|TEKIJÄ: VIRAL FOREST
Tykkää
Kommentoi
Mitäs olette mieltä siitä että toimittajat ja poliitikot puhuu vaan koko ajan 700 venäjältä tulleesta pakolaisesta ja sen tuomasta ongelmasta eikä ollenkaan edes mainita 32000 ruotsista tullutta? Kuuntelin A-studion Talk ohjelmaa uusintana ja tuskastuneena sitä seurasin. Sitten Terholta lipsahti jotenkin näin meidän tulee huolehtia että Venäjältä ei tule samanlaista ryntäystä kuin muualta Euroopasta? Onko nyt niin että tässä olisikin tietoinen valinta eikä tyhmyyden osoitus? Jos porukka alkaa virtaan venäjän kautta paremman elämän toivossa meille maamme on tosiaan pulassa. Eikös heillä ole Ukrainanpakolaisiakin yli 700000? Mitä jos tuosta osa lähtee liikkeelle? Niistä on käsittääkseni 375000 hakenut turvapaikkaa Venäjältä. 
Politiikan ratkaisujen kevät. Vieraina kuuden suurimman puolueen eduskuntaryhmien puheenjohtajat.
AREENA.YLE.FI
Tykkää
Kommentoi
Perjantain kevyet pakinat. Kuinka ihmiset tulevat selviämään seuraavista paristakymmenestä vuodesta, jotka tulevat olemaan käännekohta ihmiskunnan historiassa?
Tiesittekö, että Maan historia alkoi noin 4,6 miljardia vuotta sitten maapallon syntyessä. Sen merkittävimpiä vaiheita ovat olleet suuren kappaleen törmäys noin 4,5 miljardia sitten, mikä synnytti yöllisen ja utuisen ystävämme kuun; manner
MASIK.PUHEENVUORO.UUSISUOMI.FI
Tykkää
Kommentoi
Aaron on taas koostanut uuden tilannekuvauksen maailman valtapolitiikasta. Monille tuttua tekstiä. 
The alliances and proxies of the Syrian Front explained.
STORMCLOUDSGATHERING.COM
Tykkää
Kommentoi
Tulevaisuus tulee olemaan monella tapaa haastava vaikka rauhanaika jatkuiskin. Mikä yhteiskunta osaisi ottaa muutoksen positiivisena muutoksena. Suomi? Jos osaamme hyödyntää automaation ja mukauttaa yhteiskuntamme siihen (esim työajan lyhennys) voimme jäädä voittajiksi. Jos taas halpatyövoimalla alamme kilpaileen ei riitä kohta kahdenkaan työnpalkka elämiseen ja henkinen hyvinvointi murenee.
Technological Advances Could kill 5 Million Jobs By 2020 – Report
Developments in artificial intelligence, robotics, and biotechnology, would disrupt the business world in a similar way to previous industrial revolutions, the World…
UPRISER.COM
Tykkää
Kommentoi
USA demokraatienkin vaalikamppanja käy kierroksilla vaikka meillä vain Trumpista puhutaan. Tässä koostetta jossa mm. Hillary ja Bernie ottavat yhteen. Bernie on kyllä niskanpäällä mutta riittääkö se?
The 2016 NBC Democratic Debate debate has wrapped up and The Young Turks break down…
YOUTUBE.COM
Tykkää
Kommentoi
Savon Sanomat, blogisti Kuosmanen:
Väliin pieni logiikan oppitunti:
Näitä tekoja ei olisi, jos hallitsematonta nuorten miesten massamaahanmuuttoakaan ei olisi. Väitteen looginen pointti: Tyhjästä ei synny seuraamuksia.
Näytä lisää
Nyt on tapahtunut jotakin aivan gauheeta! Ei ryöstöjä, eikä joukkoraiskauksia, ne ovat jo arkipäivää. Paljon pahempaa. Suomen virallinen Mukava Mies, Teemu Selänne, lipsautti vahingossa sen, mitä jokainen…
BLOGIT.SAVONSANOMAT.FI|HENKILÖLTÄ JUHANI KUOSMANEN
Tykkää
Kommentoi
Onko Zika virus geenimuunnellun hyttysen levittämä? Onko rokote jo kenties valmiina? Kuten tiedämme Brasilia on ollut USA:lle hieman hankala tapaus. Päätelkää itse missä nyt tiedoissa mennään, lisää on varmasti tulossa. Informaation paikaansapitävyys tulee olemaan kyseenalaista. Yritetään olla tarkkoina. 
www.undergroundworldnews.com The recent outbreak of Zika virus in Brazil could be linked to…
YOUTUBE.COM
Tykkää
Kommentoi

Hieman koostetta Hillaryn touhuista.
In this video Luke Rudkowski documents the new state department emails from Hillary Clinton detailing and exposing who Hillary Clinton really is. As w…
YOUTUBE.COM
Tykkää
Kommentoi
Tämä voisi olla minun kirjoittamani. Ne jotka luulevat tekevänsä oikeita asioita käyttäen siihen ihmisien perusoikeuksien poistamista tai rajoittamista vain oikean aatteen kannattajille, vahingoittavat yhteiskuntaa enemmän kuin parantavat.
Tervetuloa lukemaan blogiani. Tarkoituksena on rähistä ja meuhkata estottomasti yhteiskunnallisia asioita poliittisesti epäkorrektisti ja liiemmin…
RAYHABLOGI.BLOGSPOT.FI|HENKILÖLTÄ SAMI PARKKONEN
Lainaus: "Anteeksi nyt vaan. Siinä vaiheessa, kun median edustajat ohjeistavat julkisuudessa olevaa henkilöä olemaan käyttämättä ääntään MV-lehden kaltaisen roskajulkaisun pelossa, sananvapaus Suomessa alkaa olla jo heikolla tolalla.
Miksi ihmeessä Selänteen pitäisi antaa minkään valtakunnan painoa jollekin törkyjulkaisulle? Miksi hänen pitäisi antaa sen vaikuttaa omaan sananvapauteensa millään tavalla? Määritteleekö MV-lehti todella nykyään Suomessa sen, mitä ihminen saa tai ei saa julkisuudessa sanoa? Toivottavasti ei."
Määritteleekö MV-lehti nykyään Suomessa sen, mitä ihminen saa tai ei saa sanoa? kysyy Sanna Ukkola blogissaan.
YLE.FI|HENKILÖLTÄ SANNA UKKOLA
Onpa hyvä kirjoitus pitkästä aikaa!
Schengenin sopimus toimii vain, jos EU:n ulkorajojen valvonta toimii. Ja sehän ei toimi. Siksi sopimus pitää kytkeä pois päältä kunnes kaikille ulkorajoille on saatu…
MTV.FI
Tykkää
Kommentoi
Tässä ei varsinaisesti mitään uutta mutta kertaus on opintojen äiti.
Oxfam’s report shows a pretty big gender gap among the extremely wealthy, too: Out of those 62 richest people in the world, only 9 are women.
UPRISER.COM
Tykkää
Kommentoi
Tässä nostalgisen irwinmäiseltä kuulostavassa laulussa käsitellään Vastavalkeassakin ruodittua trollijahtia:
Jessikka Aron trollijahti kertoo Yleisradion nuoresta ja kauniista tutkivasta toimittajasta, joka käy uupumatonta kamppailua Kremlin kuviteltuja Venäjä-trolleja vastaan. Tuottajakoodi radiosoittoon:
SOUNDCLOUD.COM|HENKILÖLTÄ USER-975744362
USA, nyt Kanada ja myyräntyö on alotettu jo Suomessakin. Hiilen ja öljynpoltto on edelleen ok mutta puu on pahasta. 
Canadian government orders residents to get rid of their old wood-burning stoves or pay thousands of dollars in fines
NATURALNEWS.COM
Tykkää
Kommentoi
Nyt Vartiainen ja Li Anderson suuttuvat ja polkevat jalkaa. EK:ta harmittaa. Saksan suurimpien yritysten johtajat ja Saksan pankki suhtautuvat hyvin varauksellisesti pakolaiskriisin tuomiin hyötyihin ja varoittavat haitoista.
Airbussin Enders varoittaa yhteiskuntarauhan järkkymisestä, Siemensin Kaeser on sitä mieltä että hädänalaisia tulee auttaa, mutta muita maahan tulisi ottaa vain työperäisellä maahanmuutolla Saksan kutsusta.
Enders ei usko, että Euroopan Unionin tasolla
Näytä lisää
Airbus-Chef Tom Enders sagt, er fürchte angesichts der hohen Flüchtlingszahl um Deutschlands Stabilität. Auch Siemens-Chef Kaeser fordert „mehr Kontrolle“. Ein…
WELT.DE|HENKILÖLTÄ JAN DAMS UND SEBASTIAN JOST
Tykkää
Kommentoi
Tätä olisi luvassa myös meille jos TTIP tulisi EU:n kanssa voimaan.
Agrochemical giant Monsanto has taken a fight for its leading weed killer to court in California, seeking to prevent glyphosate, the main ingredient in the Roundup…
RT.COM
Tykkää
Kommentoi
Soros kiusaa Kiinaa.
Kiinan valtionmedia on varoittanut konkarisijoittaja George Sorosia spekuloimasta Kiinan juanin tai Hongkongin dollarin arvolla, kertoo Reuters.
ARVOPAPERI.FI
Tykkää
Kommentoi

Mainio dokkari miksi me käyttäydytään niin kuin "ihmiset" käyttäytyy. Tämä ynnää yhteen kyllä monta tääläkin kiihkeääkin kesksutelua aiheuttanutta aihetta. Lisäksi se tuo yksinkertaisen ratkaisun ongelmiin. Tiede ja sen kieli. Ja ennenkaikkea tieteen tekijät keksijöistä mm. sähkömiehiin. Suosittelen.
https://www.thevenusproject.com/ This film series explores many aspects of our society. To rethink what is possible in our world, we need to consider what k...
YOUTUBE.COM
Tykkää
Kommentoi
Kirjoittaja pohtii, onko elokuvien feminismi yhä kauttaaltaan maskuliinista.
VASTAVALKEA.FI|HENKILÖLTÄ KERTTU JUUTILAINEN
Tykkää
Kommentoi
Tämä ei ole hyvä merkki kun Tunisiaahan on kuvailtu onnistuneimmaksi arabikevään jälkeen rauhotetuksi alueeksi. 
Protests over youth unemployment have spread to several towns and cities in Tunisia, leading to the death of a policeman in clashes.
UPRISER.COM
Tykkää
Kommentoi
Journalismin tilasta: Aamu-TV:ssä oli annettu aikaa aikaa myös maahantulon suitsimista ajavalle näkemykselle. FB-kommentoijien linja oli mielenkiintoinen.
1) Miten on mahdollista että erilaista näkemystä olevan kannan edustajat on päästetty mediaan?
2) Miten on mahdollista että toimittaja antoi heidän sanoa mitä ovat mieltä - eikä estänyt tätä?
Näytä lisää
Ylen aamu-tv:ssä vierailleet Rajat kiinni! –kansanliikkeen perustajat katsovat edustavansa suomalaisten enemmistöä, toisin kuin poliitikot ja media.
YLE.FI|HENKILÖLTÄ YLE
Tykkää
Kommentoi
Paavo lähtee kohti suoraa toimintaa.
"Tämä ratkaisuni on hyvin henkilökohtainen. Viime vuosikymmeninä suuri osa poliittisesta energiastani on kulunut puolueen sisäisiin vääntöihin. Haluan uuden alun. Haluan vapauttaa voimavarani suoraan toimintaan tavoitteitteni hyväksi."
Viime aikoina olen joutunut toteamaan, että olemassa olevien rakenteiden kautta minun on mahdotonta vaikuttaa Suomen, Euroopan ja koko ihmiskunnan tulevaisuuteen.Ennen Euroopan parlamentin vaaleja pyrin siihen, että Keskusta olisi ryhtynyt kokoamaa
PAAVOVAYRYNEN.PUHEENVUORO.UUSISUOMI.FI
Tykkää
Kommentoi
Olen samaa mieltä Kerryn kanssa että diblomatia toimi vihdoin ennen kuin aseet Iranissa. Kuuban diblomatiasuhteet palas. Ebola kukistettiin, hienoa että hän antoi kunniaa myös muille esim Kiinalle. Yritys vakautukseen ehkä myös esim Libyassa. HUOM. Jos minskin sopimusta noudatetaan niin Venäjän pakotteet voidaan purkaa muutaman kuukauden sisällä. 22.30 kohdalla. Sitten kyllä Syyrian jutussa menee metsää taas vaikka totuudesta sitä ennen höpisee. Korruptio ja sen tuhoava vaiku
Näytä lisää
http://www.weforum.org/ · John F. Kerry, US Secretary of State Chaired by · Klaus Schwab, Founder and Executive Chairman, World Economic…
YOUTUBE.COM
Tykkää
Kommentoi
Onkohan Suomella näitä käytössä. Olisi jopa hyvä kun viimeaikaisia tapahtumia on puhelimilla järjestetty. Ymmärrän ongelman yhteiskunnan tasolla. 
IMSI catchers are portable surveillance tools used for spying on thousands of phones in a targeted area, tracking their location and even intercepting calls,...
YOUTUBE.COM
Tykkää
Kommentoi
Katse tulevaisuuteen hetkeksi.
Dr. Michio Kaku - The World in 2030 [best documentery] 2015 Thanks For watching! You can see more of Dr. Michio Kaku at: https://www.facebo…
YOUTUBE.COM
Tykkää
Kommentoi
Jenkeissä levottomuus on ehkä lisääntymässä. Toisin näitä ryhmiä on varmaan aina ollut niin valkoisissa kuin mustissa. Pelottavaa asellisen vastarinnan luominen valtiotavastaan on aina oli kysymyksessä mikä maapallonkolkka tahansa.
Peter Walker lisäsi 13 uutta kuvaa.
Attended "town hall" meeting with the Bundy militia this evening. The most frightening field research of my life, but also encouraging. Frightening because thes
Näytä lisää
Tykkää
Kommentoi
Sitkeä kaveri. Facen käyttäjien kannattaa lukea ja miettiä mitä kaikkea muutakin netissä vakoillaan.
Itävaltalainen opiskelija Max Schrems kaatoi kaikkien yllätykseksi viime syksynä EU:n ja Yhdysvaltojen sopimuksen, jonka takia tiedusteluvirasto NSA on päässyt…
WWW.HS.FI

Ei ole näillä arvostamillani kavereilla kravatteja tai pukuja vaan kumpparit jalassa pohtivat mihin maailma on menossa. Mutta kyllä äijillä on näkemystä vai mitä olette mieltä? Konflikti Iranin ja Saudi Arabian välillä ennustettu Venäjän horjuttamiseksi.
In this video Luke Rudkowsi interviews Aaron Hawkins of Storm Clouds Gathering in a remote area south of the border where Aaron is building a secret…
YOUTUBE.COM
Tykkää
Kommentoi
Vasemmiston taikaseinä on rikki. Veroja nostamalla verokertymä laskee. Verotus Euroopan kireintä, joten kustannustaso Euroopan kärjessä. Julkistalous 58% kansantuotteesta.
Mistään ei saa tinkiä sanoo vasemmisto, veroja maksavat lopettavat kuluttamisen ja investoimisen tai lähtevät maasta, jolloin verotuotto putoaa nollaan.
Korkeat verot ja hinnat ovat halvaannuttaneet Suomen. 
Näytä lisää
"Suomi on hukannut sopeutumiskykynsä globalisaation myllerryksessä", väittää Seppo Saario Arvopaperille laatimassaan kirjoituksessa. Ilman…
WWW.ARVOPAPERI.FI
Tykkää
Kommentoi
SSS saa vielä Neljännen S:än.
Mitäs olette näistä kansainväliselle medialle annetuista lausunnoista mieltä?
"Stubb, known for his fiscally hardline views,explained to CNBC why he wants to introduce a 15 percent cut to wages in Finland."
EU is on "verge of collapse" over migrant crisis, warns Soros, and is in "danger of kicking the ball further up the hill".
CNBC.COM|TEKIJÄ: CNBC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti