torstai 18. syyskuuta 2014

Mitä eroa on Suomen armeijalla ja palkka-armeijalla?

Mitä eroa on Suomen armeijalla ja palkka-armeijalla? Suomessa kaikilla miehillä on asevelvollisuus ja sitä kautta vannomme puolustavamme Suomen maata henkeen ja vereen.
Palkka armeija koostuu yleensä kansan köyhimmistä kansalaisista. Heidät lähetetään milloin mihinkin taisteluun milloin milläkin perustella. He taistelevat maataan puollustavia tavallisia kansalasia vastaan. Monesti vain jotta harvat rikkaat hyötyisivät siitä. Uhraukset mitä he tekevät ovat suunnattomia ja kärsimykset joita he joutuvat aiheuttamaan ovat suunnattomia. Ja minkä takia?
Tässä Irakinvetteraanin hieno puhe aiheesta.

Meidän todelliset viholliset eivät asuvien kaukaisesta maasta, joiden nimet tai politiikkaa emme ymmärrä;Todellinen vihollinen on järjestelmä, joka sotii kun se on kannattavaa, toimitusjohtajat joka makasi meidät pois meidän työpaikkoja, kun se on kannattavaa, vakuutusyhtiöistä, jotka kieltävät meitä Terveydenhuolto, kun se on kannattavaa, Pankit, joka ottaa pois kodistamme, kun se on kannattavaa. Meidän viholliset eivät ole kaukaisissa maissa. He ovat täällä edessämme
- Mike Prysner

http://www.youtube.com/watch?v=akm3nYN8aG8&app=desktop

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti