maanantai 29. joulukuuta 2014

Tutkija Salonius-Pasternak: Suomi voisi olla sotilaallisen iskun ensimmäinen kohde. EpäileväTarkkailija: Voi olla että Suomi joutuu ensimmäisenä hyökkään Venäjää vastaan jos NATO:n 5 artikla täyttyy. Kumpi pahempi?

 Tämä kaveri se löytää hienosti hyviä perusteluja Natoon liittymisen puolesta. Paljon kommentteja joissa Natoon liittymistä kannatetaan. Tuntuu että Suomen on pakko liittyä Natoon ja mielummin olisi jo liittynyt ajat sitten. Masentavaa kun sota on ainut vaihtoehto mikä kaikilla on mielessä. 
EpäilevänTarkkailijan Mielipide on rauha. Mikään ei puolla sitä että Venäjällä olisi halua vallata vieraita valtioita jos kaikki huolehtis omista asioistaan. Naton tuoma sotilallinen uhka ja laajeneminen sen rajalle pakottaa sen pullisteleen aneemisesti. Suurvalta politiika on valitettavasti kaiken takana ja USA sen kärjessä. En näe että USAllakaan on puhtaat jauhot pussissa Venäjästä puhumattakaan  se että pelinappulaksi joudutaan on paha juttu kuten tämä tutkijakin ilmentää kuvitteelisessa maalailussaan. Uhden mielipiteen löysin joka kuvaa omaa kantaani. Pistin sen copynä linkin alle. Liekkö Trollin kommentti, en tiedä. 
(  Pitäkää ihmiset mielessä että noita Trolleja on sitten molemmin puolin ja mielipiteiden muokkaus aktiivista)

Tutkija Salonius-Pasternak: Suomi voisi olla sotilaallisen iskun ensimmäinen kohde

 

12:41
Käännetäänpä Salonius-Pasternakin fiktiivinen skenaario toisin päin:
Jännitys Keski-Euroopassa kasvaa ja Venäjä katsoo Kaliningradin laivastotukikohdan olevan vaarassa jäädä eristyksiin. Ilman eri ilmoitusta se raivaa maayhteyden Liettuan läpi hyökäten näin Naton jäsenmaahan. Nato ilmoittaa viidennen artiklan reunaehtojen täyttyneen ja ryhtyy vastatoimiin. Suomi ei ole Naton jäsen, joten tällaista velvoittavuutta ei ole. Lissabonin sopimuksen pohjalta Suomi voi itse päättää avunantonsa luonteen, mutta valtiojohto ei edes harkitsisi vapaaehtoista aseellista yhteenottoa Venäjän kanssa vaan pyrkisi välittämään konfliktia ja rajoittamaan sen eskaloitumista pohjoiseen. Sotilasliiton jäsenyys olisi tuhon tie. Valitettavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti