keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Vastavalkea mietteitäni 25.9-21-10.2015 lähinnä muistiin itselle.

Olikos se Al Qaeda nyt hyviä vai pahoja vastarintataistelijoita USA:n mielestä? Entä sitten Al Nusra? Tässä traileri tulevasta dokkarista.
VICE News filmmaker Medyan Dairieh gains exclusive access to the Syrian branch of al Qaeda, al Nusra, a jihadist group fighting against President…
YOUTUBE.COM
Sananvapausviikko. Tässä on pulassa toimittaja Turkissa. Toimittajat jotka pistävät itsensä peliin kriisialueilla ovat sankareita ja totuuden tärkeimpiä esille tuojia. Toivottavasti kaveri pääsee pian vapaaksi. Pystyy ja jaksaa jatkamaan työtään. 
It’s time for Turkey to free Rasool. VICE founder and CEO Shane Smith joins VICE News colleagues in…
YOUTUBE.COM
Tämä on vaan niin kuvottavaa ja sairasta. "Vahingossa " hyväksikäytön uhrien lausunnot katos englannissa pysyvästi bittitaivaaseen. Pahuus taistelle vastaan, toivottavasti uhrit saavat oikeutta lopulta. 
The Independent Inquiry Into Child Sex Abuse apologised for the loss of submissions made through an online form
TELEGRAPH.CO.UK
9/11 virallisesta loppuraportista puuttuu sivuja kun ne on luokiteltu salaisiksi. On lakialote vireillä että salaus saadaan purettua. 
In 2002, the Bush Administration redacted a congressional report on Saudi involvement in the 9/11 attacks. Will President Obama be forced to declassify it?
NEWYORKER.COM|HENKILÖLTÄ LAWRENCE WRIGHT
Tiedemiehet ennustaa kovaa talvea Englantiin. Eiköhän se tarkoita kovia kelejä myös meille. Mutta mehän olemme onneksi niihin tottuneet. 
Paul Brown on how a combination of El Niño and an exceptionally cold North Atlantic could bring unpredictable and “abnormal” weather
THEGUARDIAN.COM|HENKILÖLTÄ PAUL BROWN
Mainio persoona. Hymiö wink Mitähän tästä vielä tuleekaan?
Donald Trump says he's not blaming George W. Bush for 9/11, but he claims that if he'd been president, the attacks never would have happened.
CNN.COM|HENKILÖLTÄ ERIC BRADNER, CNN
En oikein tiedä mitä tästä kirjoittaisin. Tunnistan itseni tuosta tekstistä Trolliksi, myötäileväksiidiootiksi ja ties miksi. Helppo on päästä tavallisen vastarannankiisken päähän ja saada hänet epäilemään itseään. En tykkää. Heikko hetki kenties.
Venäjältä Suomeen suunnattu informaatiosota on jyllännyt ja voimistunut Krimin valtaamisen jälkeen. Kyse ei ole muutaman höyrypään puuhastelusta, vaan…
YLE.FI|HENKILÖLTÄ MERJA NIILOLA
Joko ISIS vetäytyy?
"The general added that terrorist forces appear to be abandoning their positions and are pulling back."
Russian warplanes have destroyed a surface-to-air missile launcher that the Islamic State terrorist group previously captured from the Syrian Army, the Russian…
RT.COM
Vieraita tulossa Saulille. Onko joku perehtynyt häneen kohdistuvaan korruptio tutkintaan. Onko siinä perää vai onko kysessä Dollarin mahtiaseman horjuuttamisesta johtuva ajojahti? 
Brasilian presidentti Dilma Rousseff saapuu Suomeen lokakuussa. Rousseff vierailee Suomessa 19.-20. lokakuuta. Hän tapaa muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistön. Vierailun teemoja ovat innovaatiot ja koulutus.…
HS.FI
Hurja El Nino talvi tulossa.
Big storms are expected this winter, prompting warnings of El Nino in Southern California.
ABC7.COM

Voi kun nyt vietäisiin Suomen asioita eteenpäin. Ei liikaa maailman asioita hämmennettäs.
Timo Soinin ja Sergei Lavrovin on määrä keskustella muun muassa Ukrainan ja Syyrian konflikteista sekä Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä suhteista.
YLE.FI|HENKILÖLTÄ HEIKKI HEISKANEN
En ole ehtinyt vielä lukea kuin MH17 onnettomuustutkinnan raportin tiivistelmää, mutta sanoisin että tässä on se miina jonka tutkintalautakunta asetti ja jolla rikostutkinta aikoo langettaa syyllisen.
Huomaatteko kuvan kartoissa eroa?
Tutkijat hylkäsivät kestävin perustein ja fyysisien todisteiden (koneen hylyn osumien tulokulma) perusteella ohjuksen valmistajan laskeman ohjuksen laukaisupaikan joka oli etelässä Ukrainan kontrollissa / ei kenenkään maalla. 
Näytä lisää
Israel on tappanut 24 palestiinalaista 9 päivän aikana. Länsimediaa ei taida paljon kiinnostaa? Suuri osa tapoista on ollut tällaisia julmia teloituksia, kuten tämä 14-vuotias poika, joka itkee ammuttuna apua israelilaisten huutaessa "Die son of a bitch" ja käskien ampua lapseen "another bullet". Kuulemani mukaan poika on nyt kuollut. Tällaista tekee siis maa, jonka sotilasbudjettia Yhdysvallat suoraan tukee ja jolle länsi ei katso tarpeelliseksi asettaa pakotteita. Tämä miehitys on kestänyt 48 vuotta, eikä sitä voi verratakaan Krimiin, jossa ketään ei ole kuollut, eikä kenenkään koteja ja elämää täysin tuhottu.
(Varoitus: video voi järkyttää)
“Ahmed Manasra (14 yrs) crying for help while Zionist soldiers are cursing after murdering him #PalestineUnderAttack http://t.co/mIoRtWxmRo
TWITTER.COM|HENKILÖLTÄ YOUSEF MEMA
Turkissa tapahtuu. Sain tietooni että patriot ohjuspuollustusjärjestelmää vedetään pois Turkista. Heräsi kysymys että miksi? Nyt tämän julkaisussa esiintyvä toimittaja esittää oman ajatuksen asiasta. Ehkä Turkkia ollaan ajamassa ulos läntisestä piiristä? Samoin kuin kävi Irakille ja Saddamille. Ensin ystävä sitten vihollinen. Jutun julkaisija epäilee että juttu ei säästy sensuurilta kauaa joten tallentakaa se jos mahdollista.
Turkish media was censored following the attack -- as WW3 looms, there are…
PONTIACTRIBUNE.COM|TEKIJÄ: CLAIRE S BERNISH
Turkin viimeviikon uutiset. Minulle oli uutta että Nato ja Usa vetää ohjuspuollustusta pois Turkista. 
You won't believe how many huge stories from Turkey we've compiled.
PONTIACTRIBUNE.COM|TEKIJÄ: AARON NELSON
Pelottelupropaganda Hesarin toimesta jatkuu. Valitettavasti. Meillä tulisi olla luja luotto meidän puollustusvoimiin koska se luo kriisitilassa sen taistelutahdon ja halun puollustaa yhteistä isänmaatamme. Nyt alustetaan pelottelulla meidät siihen mielentilaan että kuten Ruotsalaiset olisimme rukoilemassa NATOA otaan hinnalla millä hyvänsä meidät nopeasti riveihinsä. Kallista, riskialtista peliä minun mielestäni.
Puolustusvoimat arvioi, että kovissa taisteluissa taisteluosaston tappiot saattavat nousta vuorokaudessa jopa 20 prosenttiin rivivahvuudesta. Arvio tarkoittaa sitä,…
HS.FI
Velkaantuminen on lähes kaikkien maiden ongelma? Mitä velkarahalla tehdään? Pistetään paikkoja kuntoon, ostetaan aseita puollustukseen? Olisiko se huono ajatus meiltäkään? Kestääkö nykytilanne kumminkaan tätä ja velkoja alettas antaan anteeksi kaikille? 
Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) on huolissaan Italian velkaantumisvauhdista.
LAPINKANSA.FI
Lainaus: Toimittaja Rauli Virtanen: Hyvä analyysi mm. USA:n kiistellystä osuudesta kaaokseen Irakissa, Libyassa, Syyriassa jne., sysitä ja seurauksista. Tilanne kun ei ollut näin tuhoisa Saddamin, Gaddafin, al-Assadin aikana ennen ns. sotaa terrorismia vastaan.
"..although American “leadership” sounds good, it is often a euphemism for dropping bombs that incinerate people whose faces we never see and whose names we never know. And that in so doing, America makes already traumatized societies even more desperate and even more hateful."
via Karsten Tveit
Terrible as they were, the U.S. would be safer today if Saddam and Gaddafi were still around.
HAARETZ.COM
Yksi tutkimus valmis:
This report summarizes the open source investigations into the downing of Malaysia Airlines Flight 17 (MH17) on July 17, 2014 in Ukraine. It draws on the work of Bellingcat and others who used open…
WWW.BELLINGCAT.COM
Ainoa pakolaiskriisiin liittyvä terrorismi mitä on ilmennyt, on ollut "maahanmuuttokriittisten" kädenjälkeä. Polttopulloiskut, tuhopoltot, klu kluks klan terroristijärjestön asuihin pukeutumista, kivittämistä ja ilotulitteiden heittämistä lapsiperheitä kuljettavien bussien kylkeen.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100820490019_uu.shtml
" On se melkoista asua maassa, jossa puolustusministeri käyttää lähteinä Hommafoorumia ja MV-lehteä. "

Tilanteen yhteenveto Syyriasta Aaronilta. Linkit tarkistettavissa.
The Syrian Front Just Got Much More Dangerous
STORMCLOUDSGATHERING.COM
Tykkää   Kommentoi   
Syitä rauhalle / sodalle Syyriassa löytyy lisää. Golanin kukkuloilta löytynyt iso öljyesiintymä. Aika nimiä on yhtön omistajina joka on öljyn löytänyt.
After Israel complained for years that it was surrounded by oil-rich states but didn’t have a drop within its own borders, it appears there’s a big-time turnaround with…
FOXNEWS.COM
Ruotsissa jo viisipäivää mellakoitu. Miksi Suomen media on hiljaa? (Pyydän nöyrimmin antteeksi kaikilta, Otin linkin jenkeistä tulleesta päivityksestä ja oletin että tuore koska sitä sillä mainostettiin. Pyrin olemaan tarkempi tulevaisuudessa. Vielä kerran, Sorry!)
Rioters set fire to a primary school in a northwestern suburb of Stockholm as violence ravaged the Swedish capital for a fifth consecutive night.
DAILYMAIL.CO.UK
Venäjä käytti ilmeisesti risteilyohjuksia eka kerran ISIS joukkoja vastaan.
Four Russian Navy warships have fired a total of 26 missiles at the position of the terrorist group Islamic State in Syria, Russia’s Defense Minister Sergey Shoigu…
RT.COM
Edistystä Ukrainassa. Vaikuttaa hyvältä. 
Pro-Russian separatists have agreed to postpone the local ballots in east Ukraine that Kyiv claimed to be illegitimate. The truce in Ukraine is "holding and being…
DW.COM|HENKILÖLTÄ DEUTSCHE WELLE (WWW.DW.COM)
Moro. Tämmöseen törmäsin meidän komenttiosiossa. Ajattelin että nostan sen tähänkin.
Uskomatonta, tämä herra Chicagon ajatushautomosta puhuu niin kuin asiat maailmassa pyörii. Ihan huikea informaatio paketti joka ei ole kovin kivaa kuultavaa. Meitä huijataan koko ajan. Ainakin Niinistö ja Stub on olleet näissä seminaareissa että tietoa pitäs ainakin olla.https://www.facebook.com/Anonymous.Kollektiv/videos/870491866330608/?pnref=story
560 329 katselukertaa
Anonymous latasi aikajanalleen uuden video ajalta 15. maaliskuuta kello 13:30.
Mit der Wahrheit lügt es sich bekanntlich am Besten: Amerikas mächtigster Think Tank verkündet Strategie für US-geführten Krieg in Europa und deutsche Monopolme
Näytä lisää
Tutkimus käyntiin ja heti. Kauhea olla töissä tekemässä hyvää ja saat pommmit niskaan tarkotuksella. Näin kävi suomalaisille YK tarkailijoillekin Libanonnissa jokunen vuosi sitten.
Doctors Without Borders denies allegations Tablian fighters were operating out of a hospital bombed by U.S. forces.
YOUTUBE.COM
Kumpi on pelottavampi henkilö? 
CNN's Jake Tapper speaks to Republican Sen. John McCain about Syria and the GOP presidential candidates.
CNN.COM
Saksalla ei ollut mahdollisuuta kieltäytyä jenkkien uusista ydinaseista. Ne tuli vaikka edutajienhuoneisto kielsi. He ovat nyt puristuksissa kahden ydiasevaltion pelinappulana. Sakashan aloitti myös partiolennot Itämerellä nyt täydessä aselastissa. Onko konfliktin haku alkanut? Toivottavasti venäjä ei mene provokaatioon mukaan. 
Washington's decision to station 20 next-generation advanced nuclear bombs of Type B61-12 is threatening to turn the specter of WWIII into a terrifying reality, F.…
SPUTNIKNEWS.COM|HENKILÖLTÄ SPUTNIK
Kiitos Tilannehuoneen väelle taas tästä päivästä. Näihin kaverimme viisaisiin sanoihin yhtyen, Hyvää Yötä.
"Mielummin köyhä vapaus, kuin olla rikkaan orjana. Mikään imperiumi ei ole kestänyt ikuisesti, mutta kansa kestää, jos vain sen johtajat eivät petä sitä."

Todella hyvältä vaikuttava tietokone ohjelma tällä hyvätekeväisyys järjestöllä. En löydä linkkiä mistä siihen pääsis. Todennäköisesti pitäisi olla järjestö takana että pääsis selaan tietoja. Saisikohan Vastavalkean Toimitus tuo ohjelman käytöönsä?
The Carter Center has developed a reputation as a trusted, objective broker after years of experience working with Syrians — including government,…
CARTERCENTER.ORG|HENKILÖLTÄ THE CARTER CENTER
Mietinkin mihin hävis Kiinalainen sota-alus. No, siellähän se on ja ilmeisesti valmistautuu iskuihin. (En pysty varmistamaan tätä tietolähdettä tähän.) 
Russia’s military intervention in Syria has expanded radically in two directions. DEBKAfile’s military and intelligence sources report that China sent word to…
SECURITY-INTELLIGENCE.ORG
Tärkeä kokous käynissä Pariisissa.
Moscow insists Isis is its main target as France expresses concern that other anti-Assad forces are being hit
THEGUARDIAN.COM|HENKILÖLTÄ SHAUN WALKER
Moro. Hain googlesta hakusanoilla: "obama putin merkel talks" ja sain tämmösen muistutuksen. Onko muilla tullut eteen?
Tietosuojamuistutus Googlelta
Kun olet valmis jatkamaan hakuun, vieritä alas ja klikkaa Hyväksyn. Voit myös tutustua muihin vaihtoehtoihin tällä sivulla.
Googlen palveluiden käytöstä kerätyt tiedot
Näytä lisää
Venäjä iskenyt yhdessä Assadin joukkojen kanssa kapinallisiin. Nyt ihmetellään että miksi ei suoraan ISIS joukkoihin? Teoriani: Karttoja kun katselee niin Assadin maajoukkojen täytyy päästä läpi kapinallisten alueiden että he pääsevät iskemään maajoukoilla ISIS:sen kimppuun ja ajamaan se liikkelle koloistaan. Tässä maahyökkäyksen valmistelua käsittelevä juttu.
Hundreds of Iranian troops arrived in Syria 10 days ago with weapons to take part in ground operations in rebel-held areas of northern Syria, and Lebanon's ally…
REUTERS.COM|HENKILÖLTÄ BY LAILA BASSAM
Keep up with the news by installing RT’s extension for Chrome. Never miss a story with this clean and simple app that delivers the latest headlines to you.
RT.COM
Näitä juttuja nyt tulee. Joku sanoo jotain, ei lähde tietoja. Viesti lienee kumminkin oikein. 
U.S. forces did not honor the request...
WESTERNJOURNALISM.COM
Yle. ja Venäjän "Sekaantuminen syyriaan"
Tässä he kyllä osuvat oikeaan. Jos aseiden jakamista ei saada loppumaan niin homa ei toimi. "Lännessä on esitetty pelko siitä, että konflikti uhkaa pitkittyä, kun uusi peluri astui kuvioihin mukaan. Mm. Saudi-Arabian arvellaan kasvattavan tukeaan eri kapinallisryhmille, jos Assad venäläisten tuella onnistuu aloittamaan uusia operaatioita vihollistensa vyöryttämiseksi."
Venäjä on sekaantunut Syyrian sotaan - ilmaiskut alkoivat jo. Onnistuuko Venäjä auttamaan monimutkaisen sisällissodan ratkaisussa – vai kiihdyttääkö Venäjän…
YLE.FI|HENKILÖLTÄ TAPANI HANNIKAINEN
Venäjä ei jäänyt odottaan "koaliitiota". 
The Russian Air Force has begun carrying out airstrikes against Islamic State targets in Syria, the country’s Defense Ministry said.
RT.COM
Päätelkää itse mihin markkinat menossa : "A TECTONIC shift has begun in the markets, if they no longer respond to the Fed's efforts to boost them, then it is GAME. SET. MATCH. for the Fed and its policies.
At that point, the END GAME will begin, ushering in a crisis that will make 2008 look like a joke." 
A TECTONIC shift has begun in the markets, if they no longer respond to the Fed's efforts to boost them, then it is GAME. SET. MATCH. for the Fed and its policies.
ZEROHEDGE.COM

Hyvä haastattelu. CBS 60 Minutes . Toimittaja pistää parastaan ja Putin vastaa. Mielenkiintoinen. 
At a time of icy relations with the U.S., Russian President Vladimir Putin gives a rare -- and surprising -- interview to 60 Minutes
CBSNEWS.COM
Vettä on avaruudessa ilmeisesti paljon. Tässä NASA:n vahvistus siitä että Mars:issakin sitä on. 
Nasa on ilmoittanut kertovansa maanantaina illalla merkittävästä Marsiin liittyvästä tieteellisestä löydöstä.
ILTALEHTI.FI
Tässä IS:n versio Putinin puheesta. Olen positiivisesti yllättynyt. Kommentit ovat tutustumisen arvoisia. Ja Trolleista ei puhuta mitään?
Venäjän presidentti vaati YK:ssa laajaa kansainvälistä liittoumaa terrorismia vastaan
ILTASANOMAT.FI
ISIS joutuu nyt ahtalle. Syyria alkaa olla kohta Venäjän johdolla liian kuuma paikka. Ne pakenee Irakiin. No, Venäjäpä liitolaisineen voi olla vastassa sielläkin.
Russia has partnered with both Syria, Iraq and Iran to combat IS, and has now opened a military center in Baghdad.
SPEISA.COM|HENKILÖLTÄ SPEISA
Ukrainassa rauhallista. Hienoa. Kapinalliset puhuvat Ukrainaan liittymisestä. Hienoa. Hienoa toimittaja työtä. 
It’s been a few months since VICE News has been in eastern Ukraine, and violence in the Donetsk and Luhansk regions has died down — suggesting that…
YOUTUBE.COM
Mikä tässä uutisessa on mielestäni merkittävää on se että Natomaalla jossa on Yhdysvaltalaisia tukikohtia ei näytä olevan sananvaltaa siihen minkälaista varustusta se sinne tuo. Ydinaseet jos mitkä luulis olevan tarppeksi suuri asia että tukikohdan kotimallakin olisi siihen sanansa sanotavana. Kaikkien NATO intoilijoiden tulisi tämä tiedostaa vaikka Yhdysvallasta ja sen tukikohdasta tässä onkin kyse. 
Starting third quarter 2015, the US Air Force is starting preparations to bring in new B61 nuclear bombs to Luftwaffe’s Büchel Air Base, according to…
YOUTUBE.COM
Internetin sensurointi voi olla alkamassa. Yhtiöitä esim.Face, velvoitetaan poistamaan ei sopivat julkaisut. Kuinka se sen tekee on arvoitus. On arveltu että esim. Face tulee peukkualas nappi ja jos tarpeeksi niitä tulee niin juttu poistetaan. Mistä ja kuka peukuttaa alas ei ole välttämättä väliä.
The United Nations has disgraced itself immeasurably over the past month or so. In case you missed the following stories, I suggest catching up now: The UN’s…
LIBERTYBLITZKRIEG.COM
Saksa: Joka kolmanella syyrian pakolaisella väärennetty syyrian passi. Mistä he tulee? Osa ei puhu edes arabiaa? 
Practically a third of asylum seekers coming to Europe have forged Syrian passports and IDs to make naturalization easier, the German government admits…
RT.COM
Talouskone yskii. Sammuuko? 
Troops will not get paychecks and Defense Department civilians could be furloughed if Congress fails to pass a new federal budget and the government…
STRIPES.COM
Kuinka saada pakolaisvirta loppumaan Syyriasta? Näin se onnistuu. Viisi yksinkertaista ohjetta.
Ps. Jostain syystä ei anna kuin tuon boxin mutta sitä kun clikkaa niin aukee. Aaron on tuben kanssa vähän helisemässä. Tubella on nykyään oikeus poistaa ilman selittelyjä materiaalit jotka sen mielestä ovat esim. sotaa käsitteleviä.
YOUTUBE.COM